dinsdag 6 juli 2021 /

Multimedia

The Future is NOW

Vrijheid is geen vanzelfsprekend gegeven, maar work in progress. Heb je het door wanneer er aan je vrijheid getornd wordt? En ben je dan bereid in actie te komen? Met Masterpiece begonnen we daarom ACT for Liberty. Met de Boiling Frog Game testen we wanneer jij vindt dat je vrijheid te veel in het gedrang komt en tijdens workshops door heel Europa onderzoeken we met jongeren hoe zij in actie zouden kunnen komen voor onze vrijheid. 

 


Vrijheid is voor veel mensen tegenwoordig een abstract begrip - en over abstracte zaken is het moeilijk praten. En dat terwijl er wel voortdurend aan onze vrijheden wordt getornd, denk aan onze privacy, aan institutioneel racisme en ongelijkheid. In de Boiling Frog Game maken we vrijheid tastbaar aan de hand van de metafoor van de kikker in de pan.

 

Als je een kikker in een pan kokend heet water gooit, springt hij er meteen uit. Warm je hem echter langzaam op , dan blijft hij zitten tot 'ie levend gekookt is. In de game confronteren we spelers met concrete situaties en vragen hen: kun je dit nog aan, of wordt het nu te heet onder je voeten? Dan moet je in actie komen!


Het spel werd gespeeld door jongeren in Nederland, Duitsland, Bosnië, Kroatië, Polen en Roemenie op scholen, evenementen en festivals. Vanaf 2021 werken we aan een vervolg, waarin we onder andere videoportretten van vrijheidsstrijders maken.


Creatief producent: Aldus' producties
User Interface Design & programming: Van Leeuwen en van Leeuwen
Partners: MasterPeace (NL), Snaga Mladih / Youth Power Bosnia en Herzegovina, Youth Power Germany, Peace Action Community Estonia, Act for Society Centre Albania, MasterPeace Romania
Gefinancieerd door EU for Citizens Programme of the EU Commission