donderdag 9 september 2021 /

Evenementen, workshops, exposities

Autres Agendas 2021

Actueel

 

17 juli t/m 30 september 2024

Remember the Rebel pop-up expositie

"V. Joppi" civic library, Udine, Italië

Gratis toegankelijk.

 

5 t/m 27 oktober 2024

Changing Democracies - Traveling Workshop

Rozet, Arnhem

Gratis toegankelijk.

 

 

 

Geweest

 

2 t/m 30november 2023

Remember the Rebel pop-up expositie

Parktheater, Eindhoven.

Gratis toegankelijk.

 

9 november 2023

Remember the Rebel openingsprogramma

Parktheater, Eindhoven.

Bestel hier je ticket

15 september t/m 10 december 2023

Actielab! expositie en workshops

Openbare bibliotheek Roset en Artez, Arnhem

Een groeiende expositie en creatief laboratorium, voor scholieren en bezoekers, waarin je ontdekt voor welke vrijheid jij in actie moet komen.

 

16 en 22 september 2023

Comfort Zone! workshops

Artez, Arnhem

 

9 t/m 12 oktober 2023

Free Future College

Lindenberg - Nijmegen

Tijdens het Free Future College gaan Gelderse middelbare scholieren aan de slag met het thema vrijheid en onvrijheid. Als onderdeel van het uitgebreide programma spelen wij met hen de Boiling Frog Game en doen we posterworkshops.

 

26, 28 september 2022

Free Future College

Lindenberg - Nijmegen

Tijdens het Free Future College gaan Gelderse middelbare scholieren aan de slag met het thema vrijheid en onvrijheid. Als onderdeel van het uitgebreide programma spelen wij met hen de Boiling Frog Game en doen we posterworkshops. Kijk voor meer informatie hier.

 

30 september 2022

Grondfest festival

Lindenberg - Nijmegen

Tijdens dit onderdeel van het Grondfest-democratiefestival spelen we met het publiek de Boiling Frog Game en doen de posterworkshop. Ook speelt het publiek tijdens deze avond het democratiespel Demos. Kijk voor meer informatie hier.

 

9 oktober 2022

Première Ranchi Baby's

Kompaszaal - Amsterdam

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met Ranchibaby’s en hun families vieren we de lancering van de podcast De Ranchi Baby’s en gaat de korte film De reis van de Ranchi in première. Presentatie: Ricci Scheldwacht, met te gast onder andere historica Esther Captain en vijf 'Ranchibaby's'. We luisteren naar fragmenten uit de podcast en gaan erover met hoofdpersonen en het publiek in gesprek. Toegang gratis, maar meld je wel even hier aan.

 

15 december 2020 - 6 november 2022

WE ARE DATA Mirror Cube

Technisches Museum - Wenen - Oostenrijk
Kunnen computers meten hoe jij je voelt en waar je bang voor bent?
Stap de interactieve cube binnen en ontdek het in de tentoonstelling ‘Künstliche Intelligenz’ in het Technisches Museum in Wenen.

 

23 juni 2022

How can we fuel AI with emotional data?

IMAGINE22 - Wenen - Oostenrijk

WE ARE DATA organiseert samen met het Weense Technische Museum en het Weense College of applied Arts een programma over data tijdens de IMAGINE conferentie.

 

1 juli 2022

Sturm & Drang | Rethinking democracy in times of crisis

Pakhuis de Zwijger - Amsterdam

Tijdens deze dag van het Duitsland Instituut organiseren we een interactieve Populist Game workshop, waarin we ons samen met het publiek gaan inleven in een populist en zelfs samen de democratie omver gaan proberen te werpen.

 

12 maart 2022
Verkiezingsmarkt

bibliotheek Nijmegen
Tijdens de verkiezingsmarkt spelen we met bezoekers en lijsttrekkers van gemeentepartijen de Boiling Frog Game, en maken we posters over vrijheid. 

 

26 november 2021
Youth Power Great Minds Meeting

Forum Factory - Berlijn

Bij de internationale meeting van organisatie Youth Power spelen we de interactieve Boiling Frog Game, en houden we een posterworkshop waarin het publiek op zoek gaat naar creatieve oplossingen voor maatschappelijke dilemma's.


3 september - 30 oktober 2021

How to Survive a Democracy Pop-up Museum

Nowy Fort - Warschau - Polen

De reizende expositie van het Iron Curtain Project over democratie en dictatuur is 2 maanden te zien in het prachtige Nowy Fort in Warschau en wordt geopend met een speciaal programma met talks en live muziek. Ook worden er verschillende workshops georganiseerd voor jongeren.

 

20 september 2021 - 27 oktober
Cursus multimediaal verhalen vertellen II
Amsterdam
Samen met de Meestervertellers Academie van de Stichting Verhalende Journalistiek organiseren we verspreid over 3 dagen een cursus 'hoe vertel je een verhaal werkelijk multimediaal'.

 

10 mei 2021

Première podcast Buiten de Muren 

De Balie - Amsterdam
Minister Sander Dekker gaat in gesprek met o.a. oud-gevangenisdirecteur Frans Douw en officier van justitie Disa Jironet tijdens de speciale premiere van de podcast Buiten de Muren (NTR) over twee ex-gevangenen en de vraag waarom zovel criminelen recidiveren.

 

april - juni 2021
Cursus multimediaal verhalen vertellen I
Amsterdam
Samen met de Meestervertellers Academie van de Stichting Verhalende Journalistiek organiseren we verspreid over 3 dagen een cursus 'hoe vertel je een verhaal werkelijk multimediaal'.