maandag 9 november 2015 /

25 jaar na de val van de muur

Iron Curtain Project

Vijfentwintig jaar na de val van de Berlijnse muur lanceerden we in 2014 het Iron Curtain Project: met online verhalen en offline evenementen. Samen met journalistencollectief Bureau Boven onderzoeken we in een periode van vijf jaar hoe het voormalige IJzeren Gordijn nog steeds een rol speelt in het dagelijks leven van ouderen én jongeren in Oost-Europa.

 

De website groeit en groeit met persoonlijke verhalen; geschreven, film en audio. Ook organiseren we evenementen, zoals een pop-up museum over vluchtelingen uit Oost-Europa in Amsterdam, een interviewworkshop voor studenten in Hongarije en het multimediale verhalenprogramma TOLDUNTOLD (met theater, animatiefilmpjes en radiodocumentaires) over het dagelijks leven tijdens het communisme op het One World Film Festival in Praag.

 

De geschreven artikelen zijn onder meer gepubliceerd op De Correspondent. De documentaire was te zien tijdens IDFA 2015.

Op 11 juni (Weurope Festival) en 18 juni (Fabcity/Europe by People) presenteerden en wij onze nieuwe longread bij uitgeverij Fosfor over het oude en het nieuwe Ijzeren Gordijn in Hongarije. Houd onze facebookpagina in de gaten voor updates.

 

De komende jaren volgen veel meer verhalen. Mis niks en schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op Facebook en Twitter: http://www.ironcurtainproject.eu/en/