dinsdag 23 maart 2021 /

Meerdere bekroningen

Man en de Maan valt dik in de prijzen

Beeld: prijsuitreiking Gouden Beitel via Zoom, groot in beeld hoofdpersoon van de podcast wetenschapper Marc Klein Wolt, rechts onderin prijswinnaar Saar Slegers

 

De podcast de Man en de Maan, gemaakt door Saar Slegers, won maar liefst twee prijzen: de Gouden Beitel, voor beste wetenschapsjournalistieke productie, en de titel Meesterverteller, voor beste verhalende podcast.

 

De jury van de Gouden Beitel beschreef de podcast als 'een page-turner, een roman die je niet weg kunt leggen'. "Een absolute aanrader voor iedereen die een meeslepende wetenschapspostcast wil beluisteren. De inzending sprong eruit, zelfs tussen de andere producties van hoge kwaliteit", aldus de jury.


Saar Slegers werd daarnaast bekroond als Meesterverteller 2020 in de categorie 'audio', een prijs voor de beste verhalende journalistieke productie. Uit het juryrapport: "Knap hoe Slegers via dit jongensboekachtige verhaal het ook over geopolitieke verhoudingen en cultuurverschillen weet te hebben. (...) Slegers kan zelfs van een klinische labotest iets spannends maken en heeft oog voor details zoals het belang van de tafelschikking in een vergaderzaal. En dan is er nog het ingenieuze gebruik van de knappe soundtrack."