zaterdag 1 juni 2019 /

Interactief / game / workshops

ACT for Liberty

Wat betekent vrijheid vandaag de dag? Nemen we het gewoon voor lief of is het iets waar we voor zouden moeten vechten? Samen met MasterPeace organiseert Autres Directions Act for Liberty.

 

In vier verschillende landen komen we met jongeren bijeen om na te denken over Europese ontwikkelingen die onze vrijheid kunnen belemmeren. Denk aan antidemocratische bewegingen, euroscepticisme, beperkte vrijheid van meningsuiting & desinformatie. Samen willen we komen tot creatieve oplossingen voor deze complexe dilemma’s waar we allemaal mee te maken hebben binnen het Europa van nu.

 

Dit doen we onder andere met de Boiling Frog Quiz. Als een kikker in een pan met kokend water wordt gegooid springt hij er onmiddellijk uit, maar als een kikker in een pan koud water zit dat langzaam wordt verhit zal hij levend gekookt worden.

 

Zijn wij in Europa misschien al die de stilzittende kikker in de pan zijn die langzaam het kookpunt bereikt? Zitten we stil en kijken we alleen naar alles wat om ons heen gebeurt van schending van privacy tot de toestroom van vluchtelingen, of doen wij er iets aan? Is onze grens eigenlijk al bereikt maar doen we niks? Of zit er nog wat rek in? Springen we op en doen we er iets aan? En wat dan? In Bosnië Herzegovina, Duitsland, Kroatië en Nederland gaan we kijken wanneer er voor jongeren een grens is bereikt om vervolgens over te gaan tot actie!