donderdag 29 april 2021 /

Podcast

Buiten de muren

Harry bracht maar liefst een derde van zijn leven door in de gevangenis. Hij doodde twee personen, maar nu komt hij vrij. Nu is Harry vastbesloten niet weer in oude fouten te vallen: hij wil graag een broodjeszaak beginnen met zijn vrouw, die hij in de gevangenis ontmoette. De statistieken geven hem weinig kans - de helft van de ex-gevangenen recidiveert. Lukt het hem toch op het rechte pad te blijven?

 

In Buiten de Muren volgt regisseur Marjolein Knol behalve Harry ook 

Bram, een zogenoemde 'draaideurcrimineel'. Het liefst zou hij in zijn leven buiten de gevangenis weer gaan tekenen. In zijn dromen organiseert hij zijn eerste expositie. In werkelijkheid gedijt Bram misschien wel het best in de gevangenis. Hoe lang houdt hij het dit keer uit? “Soms gaat het bij mij buiten na twee dagen al mis.”

 

Samen met podcastmaker Marjolein Knol ontwikkelden we in co-productie met de NTR de podcast Buiten de Muren voor NPO Radio 1. Een podcast over kansen krijgen, kansen benutten en de vraag wanneer je echt vrij bent.

 

Première met minister Sander Dekker
Als kick off van de podcastserie organiseren we in samenwerking met de Balie het programma 'Stamgasten in de gevangenis'. We gaan met o.a. Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker in gesprek over de vraag hoe we (ex-)gedetineerden begeleiden terug de maatschappij in. Aanvang: 20.00u, gratis live stream.

 

Soundtrack

De podcast is door Bram Kniest (o.a. Go back to the Zoo, St Tropez) voorzien van een prachtige soundtrack met zowel blues- als techno-invloeden. De single A Dark Light staat op Spotify. 

 

De eerste aflevering is op 12 mei te beluisteren.
Luister hier alvast de trailer, en abonneer je op de podcast in Spotify
Luister hem hier in Apple Podcast
Of vind hem in alle andere podcastapps.

 

Regie: Marjolein Knol
Creatief producent: Aldus' producties
Eindredactie en scenarioontwikkeling: Emmie Kollau

Eindredactie NTR: Ottoline Rijks
Soundtrack: Bram Kniest
Montage: Arno Peeters
Fotografie: Harry Cock
Ontwerp: Tijl Akkermans

Producenten: Stichting Autres Directions en NTR
Mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds