zaterdag 18 februari 2012 /

Fotoboek, expositie & presentatie

Mountains in My Backyard

Why young Europeans move to Canada?
door Anneke Hymmen en Neeltje Bollen

 

Welk effect hebben ruimte en natuur op de mens? En wat missen wij in het drukbevolkte, volgebouwde en carrièregerichte Europa? Duitse fotografe Anneke Hymmen en Nederlandse journaliste Neeltje Bollen maakten een reis door Canada en bezochten jonge Europeanen die emigreerden op zoek naar ruimte in het land waar je zomaar een berg in je achtertuin kunt hebben. Word je van ruimte een gelukkiger mens?

 

Na de Tweede Wereldoorlog vertrokken veel Europeanen naar Canada om er een nieuw boerenbestaan op te bouwen. Europa lag in puin en in het Noord-Amerikaanse land lonkte een zonnige toekomst.

 

Vandaag de dag emigreren er nog steeds jonge Europeanen naar Canada. Meestal niet meer om een boerenbedrijf op te bouwen maar om een ander soort leven te leiden, ze willen een lifestyle change.

Journalist Neeltje Bollen sprak met deze nieuwe gelukzoekers en Anneke Hymmen fotografeerde het land waar het hen om te doen is.

 

Het resultaat is te zien in het boek Mountains in My Backyard, 68 pagina's op groot formaat (30x24 cm) laat het de indrukwekkende ruimte zien die Canada rijk is. Tijdens het bladeren ontmoet de toeschouwer negen jonge Europeanen met ieder een eigen verhaal over hun komst in Canada en de beleving van de ruimte daar.
Bestel het boek hier of ga naar Mountains in My Backyard voor meer informatie en een foto-impressie van de publicatie.

 

Boekpresentatie in het Depot in Amsterdam

Op zaterdag 18 februari is het boek feestelijk gepresenteerd.
Wetenschapsjournalist Mark Mieras vertelde over de invloed van stress en natuur op de hersenen. Rutger Lemm, journalist en hoofdredacteur van het online tijdschrift hard//hoofd, las een column voor over ‘onze’ generatie. Geert van der Velde en Kim Janssen van The Black Atlantic speelden een akoestische set.

 

Colofon

fotografie Anneke Hymmen | interviews Neeltje Bollen | ontwerp Tijl Akkermans | eindredactie Laura Owings, Adinda Akkermans, Noor Hulskamp | drukwerk Lenoirschuring, Amsterlveen, bindwerk Patist, Bilthoven

 

Exposities

  • Foto-expositie – Depot BG, Amsterdam : 18 februari 2012
  • Foto-expositie – DYNAMO EXPO, Enschede : 1 juli 2012

 

Bestel het boek op: mountainsinmybackyard.eu