dinsdag 6 juli 2021 /

Multimedia / Game / Workshops

My Future is NOW

Vrijheid is geen vanzelfsprekend gegeven, maar work in progress. Heb je het door wanneer er aan je vrijheid wordt getornd? En ben je dan bereid in actie te komen? Samen met Masterpeace ontwikkelden we de Boiling Frog Game, waarmee je kunt testen of jij vindt dat jouw vrijheid te veel beperkt wordt. Tijdens workshops door heel Europa onderzoeken we met jongeren hoe zij in actie kunnen komen voor hun vrijheid. 

 

Vrijheid is voor veel mensen een abstract begrip - over abstracte zaken is het moeilijk praten. En dat terwijl er voortdurend aan onze vrijheden wordt getornd: denk aan onze privacy, aan institutioneel racisme en ongelijkheid. In de Boiling Frog Game maken we vrijheid tastbaar aan de hand van de metafoor van de kikker in de pan.

 

Als je een kikker in een pan kokend heet water gooit, springt hij er meteen uit. Maar warm je hem langzaam op in het water, dan blijft hij zitten tot 'ie levend gekookt is. In de game confronteren we spelers met concrete situaties en vragen hen: kun je dit nog aan, of wordt het nu te heet onder je voeten? Dan moet je in actie komen!


Het spel werd gespeeld door jongeren in Nederland, Duitsland, Bosnië, Kroatië, Polen en Roemenie op scholen, evenementen en festivals.

 

Speel de Boiling Frog Game zelf.

 

Freedom Fighers

Om te laten zien en te inspireren hoe je in actie kunt komen verschenen drie korte films onder de naam Freedom Fighters:

 

 

 


Creatief producent: Aldus' producties
User Interface Design & programming: Tijl Akkermans en Van Leeuwen en van Leeuwen.
Partners: MasterPeace (NL), Snaga Mladih / Youth Power Bosnia en Herzegovina, Youth Power Germany, Peace Action Community Estonia, Act for Society Centre Albania, MasterPeace Romania
Gefinancieerd door EU for Citizens Programme of the EU Commission