dinsdag 30 januari 2024 /

Evenement in Stadsschouwburg Nijmegen

Rebelleren met DAMN HONEY

Op vrijdag 23 februari presenteren Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen van de bekende podcast DAMN HONEY in de Stadsschouwburg in Nijmegen een programma over rebellie. Een dwarse vrijdagmiddagborrel, ter gelegenheid van de expositie Remember the Rebel die van 8 februari tot 3 maart zien is in de Schouwburg (tijdens openingstijden).

 

Elke protestbeweging begint met die eenling die de status-quo doorziet. Terwijl iedereen het ‘heel normaal’ vindt, ziet de rebel dat het beter kan.

DAMN HONEY bespreekt het belang van rebellie in deze tijden, en gaat in gesprek met één van de rebellen uit de expositie, Jerry Afriyie, over zijn strijd tegen Zwarte Piet. Hoe kwam het dat hij doorzag wat jarenlang haast niemand doorhad? Verder prijst kunstenaar Eef Veldkamp vanuit zijn speciale marktkraam onontbeerlijke protestartikelen voor de ware rebel aan.

 

Tijd: 23 februari 19.00u - 20.00u
Locatie: Stadsschouwburg Nijmegen
Meld je gratis aan

 

Later op de avond, om 20.30u speelt Goodbye_porn van performing arts gezelschap Teddy’s last ride. De voorstelling is een interactieve theatrale clubervaring over taboes rond seksualiteit en intimiteit. In korte dansscènes worden seksuele ervaringen, verlangens en schaamte belicht: een spannende combinatie van feest en theater waarin het publiek samen met de vier performers danst op zelfgeschreven club beats. Daarna is er een exclusieve afterparty hosted by Kisskiss. (Tickets 12,50)