Over Autres Directions

Stichting Autres Directions initieert en stimuleert samenwerking tussen verschillende disciplines zoals fotografie, dichtkunst, illustratie, journalistiek, grafisch ontwerp, film, performance en muziek. Zo ontstaan er kruisbestuivingen die een meerwaarde toevoegen aan de oorspronkelijke ideeën. Dit doen we door ontmoetingen te organiseren en door initiatieven te begeleiden tot en met de presentatie en verspreiding van de publicatie.

 

Stichting Autres Directions geeft publicaties uit die op exposities, boekhandels, beurzen en op de website te koop worden aangeboden. Per uitgave zoeken we naar een presentatie die de inhoud het meeste recht doet, maar ook naar een hoger plan tilt. Een performance omlijst met muziek op een multicultureel podium, een expositie of een ‘live’ debat over het onderwerp versterken de verschijning en verspreiding van de uitgaven.

 

Stichting Autres Directions is in 2004 opgericht door Bram Nijssen en Tijl Akkermans als platform om publicaties van jonge toegepaste kunstenaars te realiseren. De stichting wordt bestuurd door voorzitter Noor Hulskamp (bestuurskundige), vice-voorzitter Adinda Akkermans (journalist), penningmeester Ruben Zijlmans (jurist) en secretaris Mirjam Prenger (lecturer in Journalism, Media and Innovation). De dagelijkse, artisitieke en zakelijke leiding is in handen van Emmie Kollau en Tijl Akkermans vanuit Aldus' producties. Naast het bestuur en de directie wordt er per project steeds een projectteam gevormd van experts die samenwerken aan de verwezenlijking van het project. Het bestuur krijgt geen salaris of vaste onkostenvergoeding. De directie ontvangt een vergoeding voor haar taken.

 

Stichting Autres Directions is aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. Dat betekend dat giften aan onze projecten aftrekbaar zijn voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting.
Uitleg over de voordelen staan op www.anbi.nl.