Artikelen in 'Nieuws' - X
/4794.jpg
dinsdag 15 juni 2021

Podcast

Vervolg op Lopendebandwerk en nominatie

Lopendebandwerk is genomineerd voor de prestigieuze radioprijs Prix Europa. De vierdelige podcast is een muzikale ode aan mensen die onzichtbaar, maar onmisbaar zijn. Tegen lage lonen doen zij een (moderne) vorm van lopendebandwerk en houden zo onze consumptie- en gemakseconomie draaiende. Aangezien er nog veel meer ongehoorde stemmen zijn met een mooi verhaal over werk, maken we nu een vervolg.

/4737.jpg
maandag 3 mei 2021

Podcast lancering

Lancering Buiten de Muren met minister Sander Dekker

Foto: Harry Cock

 

De nieuwe podcast Buiten de Muren van Marjolein Knol lanceren we maandag 10 mei in samenwerking met de Balie met het indrukwekkende programma 'Stamgasten in de gevangenis'. We gaan met o.a. minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker in gesprek over de vraag hoe we (ex-)gedetineerden begeleiden terug de maatschappij in. Aanvang: 20.00u, gratis live stream

/4732.jpg
dinsdag 23 maart 2021

Meerdere bekroningen

Man en de Maan valt dik in de prijzen

De podcast de Man en de Maan, gemaakt door Saar Slegers, won maar liefst twee prijzen: de Gouden Beitel, voor beste wetenschapsjournalistieke productie, en de titel Meesterverteller, voor beste verhalende podcast. 

 

 

 

/3968.jpg
vrijdag 1 december 2017

I’m So Angry! (I Made a Sign) pop-up museum

I’m So Angry! in Tokyo

Op verzoek van het Shibaura House hebben de makers van het Iron Curtain Project vertelt over hun werkwijze en de manier waarop zij nieuwe mediavormen en journalistiek gebruiken in hun projecten. Als ontwerper en creatief leider van het project heeft Tijl Akkermans samen met journalisten van Bureau Boven (Emmie Kollau, Catrien Spijkerman en Adinda Akkermans) verteld over de alternatieve journalistieke vormen die zij gebruiken. Ter illustratie van deze werkwijze was het I’m So Angry! (I Made a Sign) pop-up museum een week lang te zien in de expositieruimte van het Shibaura House met afsluitend een feestelijke Make Your Sign Party.

/3801.jpg
donderdag 8 juni 2017

POP-UP MUSEUM IN BUCHAREST

Vijf dagen zwijgen

Op 8 juni opende in Green Hours Garden te Boekarest het I’m So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum, een rondreizende expositie met persoonlijke verhalen van deelnemers aan revoluties en revoltes in Europa. Aanvullend op de tentoonstelling voerde de Roemeens-Nederlandse kunstenaar Ioana Tudor haar performance Greva TÄ�cerii ('Stilteprotest') op: vijf dagen lang stond zij midden in het drukke centrum van Boekarest in stiltestaking. Net zoals haar vader deed in 1990.

/3692.jpg
donderdag 23 februari 2017

Pop-up museum in Tallinn, Estland

POP-UP MUSEUM IN MUSEUM OF OCCUPATIONS

Op 23 februari 2017 is het pop-up museum geopend met een speciaal programma. Kunstenaar Sandra Kosorotova voerde haar performance 'Fashion activism as a reaction to hyper consumerism' uit, professor aan de gerenomeeerde kunstacademie van Tallinn Ivar Sakk sprak over protestposterdesign in de jaren net voor de onafhankelijkheid van Estland, een periode van ongekende vrijheid en mogelijkheden. Schrijvers Kaija Kängsepp en Sandra Jõgeva droegen speciaal geschreven teksten voor met als thema 'De boze man of vrouw'.

Art of Impact maakt mooie film over de WE ARE DATA Mirror Room
dinsdag 1 november 2016

WE ARE DATA - Mirror Room

Art of Impact maakt mooie film over de WE ARE DATA Mirror Room

Het tijdelijke fonds The Art of Impact heet WE ARE DATA gekozen als een van de voorbeeld projecten waarvan een promofilm is gemaakt.

Het filmpje is erg de moeite waard om te bekijken.

/3547.jpg
maandag 24 oktober 2016

Opening in Boedapest

De opening I’m So Angry Pop-up Museum groot succes

De opening van het I’m So Angry Pop-up Museum was een groot succes. Zestig jaar na de Hongaarse Revolutie openden we in de straten van Budapest en in samenwerking met de geweldige mensen van bar/cultureel centrum Szimpla en onze fantastische stagiair/top-ijhockyer Boldizar onze protest tentoonstelling.

/3552.jpg
maandag 22 augustus 2016

Mirror Room hit OP LOWLANDS

54% van de bezoekers tijdens Lowlands deelde persoonlijk profiel

Na 3 succesvolle dagen op Lowlands Festival kunnen we de balans opmaken van de mensen die de WE ARE DATA - Mirror Room hebben bezocht. De meest gehoorde kreet, al is dit niet gemeten, van bezoekers die naar buiten kwamen was: ‘Wow, wat gaaf, dat was het wachten meer dan waard!'.

/3374.png
zaterdag 18 juni 2016

Publicatie Iron Curtain Project

Terugkeer van het Prikkeldraad

Op 18 juni verscheen bij Uitgeverij Fosfor onze digitale longread ‘De Terugkeer van het Prikkeldraad’. In woord en korte documentaire filmfragmenten vertellen we het verhaal van het oude en nieuwe IJzeren Gordijn in Europa.

/3371.jpg
vrijdag 13 mei 2016

Opening

WE ARE DATA op FabCity

In aanwezigheid van ruim 100 gasten is op vrijdag 13 mei j.l. met veel enthousiasme de We Are Data - Mirror Room gelanceerd op het FabCity terrein in Amsterdam. Vanaf nu is de installatie ook te bezoeken door publiek.

/3193.jpg
maandag 9 november 2015

25 jaar na de val van de muur

Iron Curtain Project

Vijfentwintig jaar na de val van de Berlijnse muur lanceerden we in 2014 het Iron Curtain Project: met online verhalen en offline evenementen. Samen met journalistencollectief Bureau Boven onderzoeken we in een periode van vijf jaar hoe het voormalige IJzeren Gordijn nog steeds een rol speelt in het dagelijks leven van ouderen én jongeren in Oost-Europa.

/3194.jpg
zondag 15 februari 2015

Verschenen

Ministerraad op vrijdag

Op 15 februari 2015 is Ministerraad op Vrijdag - herinneringen aan het kabinet-Den Uyl verschenen. De publicatie is het dagboek van oud-minister van wetenschapsbeleid Boy Trip, aangevuld met openhartige uitspraken van collega-bewindslieden uit het meest progressieve kabinet in de parlementaire geschiedenis, waaronder Ruud Lubbers, Dries van Agt en Jan Pronk.

/3192.jpg
donderdag 1 januari 2015

Nieuw project

WE ARE DATA

Wij zijn data. Wat geven wij bewust of onbewust van onszelf bloot en willen wij dat deze persoonlijke gegevens bekend worden?

/3375.jpg
maandag 17 november 2014

Met de bus naar de muur

all-inclusive

Precies vijfentwintig jaar na de val van de muur reizen we met een bus vol Nederlanders naar de voormalige grensovergang Helmstedt-Marienborn om met de Duitsers de Mauerfall te herdenken.

/3195.jpg
donderdag 5 juni 2014

Boekpresentatie - 19 juni 2014 Zuiderkerk amsterdam

Jean Paul Franssens ? leven, werk en vrienden

Overdag sloot schrijver, dichter, schilder en librettist Jean-Paul Franssens (1938-2003) zich op in zijn atelier, maar ’s avonds was hij het flamboyante middelpunt van de Amsterdamse kunstwereld.

/3196.jpg
maandag 1 juli 2013

Fototentoonstelling Transformatorhuis, Enschede

Mounains in My Backyard

Wie de expositie Mountains in My Backyard in Amsterdam gemist heeft of gewoon nog eens wil komen kijken, kan binnenkort naar Enschede.

/3197.jpg
zaterdag 2 juni 2012

Expositie Gielijn Escher

Ens in Boijmans van Beuningen

Affichemaker en -verzamelaar Gielijn Escher is dit jaar vijftig jaar actief. Reden voor Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam om een tentoonstelling aan hem te wijden.

/3198.jpg
zondag 31 juli 2011

Voordrachten uit EnS tijdens Gevonden Dichter 2011

Kunstenfestival Watou in België

Op zondag 31 juli heeft Erik Akkermans met elf andere dichter gestreden om de titel “Gevonden Dichter 2011” tijdens het Kunstenfestival Watou in België.

woensdag 4 augustus 2004

linkinbio

linkinbio

linkinbio