Artikelen in 'Projecten' - X
/4318.jpg
zaterdag 1 juni 2019

Wat betekent vrijheid vandaag de dag?

ACT for Liberty

Wat betekent vrijheid vandaag de dag? Nemen we het gewoon voor lief of is het iets waar we voor zouden moeten vechten? Samen met MasterPeace organiseert Autres Directions Act for Liberty.

/3978.jpg
donderdag 8 maart 2018

WHAT IF!? pop-up Museum

De geest van '68, vandaag

1968 was een iconisch jaar, waarin mensen van over de hele wereld in opstand kwamen tegen het gezag. De verbeelding kwam aan de macht en vastberaden begonnen burgers op de deuren van de autoriteiten te bonken. Ze wilden vrijheid, gelijkheid en meer invloed. Vijftig jaar later staan de waarden waarvoor toen gestreden werd onder druk. In een nieuw pop-up museum verbindt het Iron Curtain Project het verleden aan het heden: waar is ‘de geest van 1968’ nu nog te vinden?

/3984.jpg
donderdag 8 maart 2018

Debat over 'De Waarheid' in een gepolariseerd landschap

Het Grote Poolse Media Debat in Warschau

Precies vijftig jaar nadat Poolse studenten een protestmars hielden tegen het communistisch regime vanwege censuur – een ongekende actie in die tijd – openen we in NOWY TEATR in Warschau ons nieuwe WHAT IF!? Pop-up Museum over het revolutionaire jaar 1968. Ter gelegenheid van de opening van het pop-up museum organiseren we het Grote Poolse Media Debat. En dat is hard nodig.

/3541.jpg
vrijdag 21 oktober 2016

Iron Curtain Project

I'm So Angry! (I made a sign) pop-up museum

Het I'm So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum is een reizende expositie over roemruchte revoltes en revoluties die de geschiedenis van Europa mede bepaalden. Via persoonlijke verhalen van deelnemers roepen we de vraag op: waar zijn Europeanen nu zo boos over en zijn ze bereid om te strijden voor hun idealen? Het museum reist onder andere naar Hongarije, Estland, Roemenië en Nederland.

/3300.png
vrijdag 1 januari 2016

Interactieve installatie

WE ARE DATA - MIRROR ROOM

Wat geven wij bewust en onbewust van onszelf bloot en willen wij dat deze persoonlijke gegevens bekend worden? Hoe diep in ons privédomein mag technologie komen?


De reizende installatie WE ARE DATA MIRROR ROOM laat jou ervaren hoe het voelt om 'data te worden’ en geeft je de keuze: welke gegevens hou je voor jezelf en welke wil je delen?

/2698.jpg
woensdag 1 oktober 2014

Online publicaties & offline evenementen

Iron Curtain Project

De geschiedenis verandert niet elke dag, maar op 9 november 1989 wel. De Berlijnse Muur viel en in heel Oost-Europa braken revoluties uit. Nu zou de hele wereld democratisch, liberaal, rijk en gelukkig worden. Althans, dat was wat ons verteld werd.

/3159.jpg
zaterdag 15 februari 2014

Boek & presentatie

Ministerraad op vrijdag - persoonlijke herinneringen aan het kabinet-Den Uyl

Het dagboek van oud-minister van wetenschapsbeleid Boy Trip gecombineerd met interviews met de nog levende oud-ministers van dit kabinet: Dries van Agt, Jos van Kemenade, Ruud Lubbers, Jan Pronk, Bram Stemerdink en Tjerk Westerterp en met de twee prominente staatssecretarissen Marcel van Dam en Laurens Jan Brinkhorst.

/3370.png
vrijdag 1 november 2013

Platform & website-systeem

KRITT voor journalisten

Zelf je website maken is lastig en veel werk. Een eigen website laten maken is voor de meeste journalisten te duur. En hoe makkelijk is het dan om zelf nieuwe artikelen te publiceren? En hoe werkt het dan met video? Kritt is de mooie en betaalbare oplossing!

/3158.jpg
woensdag 19 juni 2013

Boek & Presentatie

Jean Paul Franssens - leven, werk en vrienden

Op 19 juni 2013 is het tien jaar geleden dat schrijver, dichter, schilder en operaregisseur Jean-Paul Franssens overleed. Te zijner ere verscheen het boek: Jean-Paul Franssens. Een boek over zijn leven, werk en vrienden.

/3149.jpg
vrijdag 25 januari 2013

Lettertype, boek & presentatie

Symboolpolitiek

Het boek is een letterproef van het nieuwe lettertype Zinnebeeld, ontworpen door de letterontwerpers van Geen Bitter. In het boek staan 37 bijdragen van o.a. Daniël Dee, Arjo Klamer, Wim Crouwel, Pieter van Os, Ester Naomi Perquin, Martijn Engelbregt, de fictieve personages Henk en Ingrid en vele andere dichters, schrijvers, kunstenaars en journalisten. Zij beschrijven hun kijk op het thema symboolpolitiek.

/3128.jpg
zaterdag 18 februari 2012

Fotoboek, expositie & presentatie

Mountains in My Backyard

Wat missen wij in het drukbevolkte, volgebouwde en carrièregerichte Europa? Duitse fotografe Anneke Hymmen en Nederlandse journaliste Neeltje Bollen portretteerde jonge Europeanen die naar Canada emigreerden en de ruimte om hen heen.

/3092.jpg
zondag 27 september 2009

Dichtbundel & presentatie

EnS - een mensenleven in 80 sonnetten

In deze dichtbundel beschrijft Erik Akkermans in tachtig sonnetten één mensenleven. Acht ontwerpers van verschillende generaties gaven de gedichten vorm tot een bijzondere bundel.

/3077.jpg
maandag 4 september 2006

Fotoboek

01. The Girlfriend, 02. The Popstar

In 'The Girlfriend' laat fotografe Antje Peters een stereotype van de vriendin / partner zien. In 'The Popstar' brengt zij het hedendaags ideaal van popsterren in beeld.

/3074.jpg
zaterdag 22 april 2006

Zeedruk

26 Letters

Een alfabet ontworpen door 26 jonge ontwerpers en illustratoren. Het resultaat, een affiche werd ter gelegenheid van de 9e Druksel beurs in Gent gedrukt en verspreid.

/3065.jpg
vrijdag 21 april 2006

Boek & presentatie

Flaubert in Nederland - 1870/2005

Een speurtocht van de schrijvers Piet Driest en Diederik Jansen naar de rol van Gustave Flaubert in Nederland. Wanneer verschenen de eerste vertalingen? En hoe worden deze ontvangen?

/3030.jpg
vrijdag 14 oktober 2005

Cultuurverschijnsel in Leidsche Rijn

L.Rhino#4

Bovenop een autowrak op het schoolplein lanceerden de ontwerpers Bram Nijssen en Tijl Akkermans samen met acht leerlingen van het Amadeus College de Leidsche Rhino # 4. Een krant over de cultuurverschijnselen in Leidse Rijn.

/3001.jpg
donderdag 23 juni 2005

Fotoboek

Bijou Angel

Fotografe Maria Birbeck volgde twee jaar lang de intiemste momenten van de nomadische jongeren Mat en Anne. Vanaf de geboorte van hun eerste dochtertje tot en met het rouwproces na het tragische verlies van hun tweede kind Bijou.

/3012.jpg
maandag 13 juni 2005

Fotoboek

Through

Tijdens zijn verblijf in Beijing ziet Tijl Akkermans talloze Chinzen rondsjouwen met afval. Samen met de Chinese ontwerper Xiao Yuan gaat hij op onderzoek uit en doorgrondt de economie van het recyclenetwerk.

/2991.jpg
maandag 25 april 2005

Boek & foto-expositie

RIJK

Wat heeft kringloop en hulpverlening met elkaar gemeen? Hoe combineer je handel en idealisme? Een boekproject over een kwart eeuw Stichting de Arm in de stad Utrecht. Grafisch ontwerper Bram Nijssen debuteert met 208 pagina’s RIJK.