Artikelen in 'Projecten' - X
/4811.jpg
dinsdag 6 juli 2021

Multimedia

The Future is NOW

Vrijheid is geen vanzelfsprekend gegeven, maar work in progress. Heb je het door wanneer er aan je vrijheid getornd wordt? En ben je dan bereid in actie te komen? We ontwikkelden de Boiling Frog Game ism Masterpeace, waarin we spelers met deze vragen confronteren. 

/4787.jpg
dinsdag 8 juni 2021

Cursus

Multimediaal Vertellen

Journalisten zijn goed in onderzoek doen en aan het licht brengen van maatschappelijke misstanden - maar hoe presenteer je dat werk aantrekkelijk en verrassend? Voor Meestervertellers Academie verzorgt Aldus' een driedaagse cursus multimediaal vertellen. Hoe een kluwen aan materiaal - audio, beeld, tekst, illustratie - een helder en meeslepend verhaal wordt.

/4705.jpg
donderdag 29 april 2021

Podcast

Buiten de muren

Harry zat al tweemaal vast voor moord en Bram stal voor de zoveelste keer een zakje snoep. Podcastmaker Marjolein Knol volgt de gedetineerden een jaar na hun vrijlating. Waarom is het zo moeilijk om op het rechte pad te blijven? Je hoort in deze podcastserie voor NTR en NPO Radio 1. De serie werd gelanceerd met een evenement in de Balie met o.a. minister Sander Dekker. (Foto: Harry Cock)

/4780.jpg
vrijdag 16 april 2021

Podcast + serie evenementen (in ontwikkeling)

De reis van de Ranchi

Onderweg van Indonesië naar Nederland worden op stoom­schip Ranchi 37 kinderen geboren. Het schip vaart vlak na de In­do­ne­si­sche on­af­han­ke­lijk­heid naar Nederland met aan boord mi­li­tai­ren en hun familie die het land in allerijl moesten verlaten. Au­dio­do­cu­men­tai­re­ma­ker Joost Wilgenhof wist na een in­ten­sie­ve speur­tocht alle 37 Ran­chi­ba­by's op te sporen. Nu de ‘Ran­chi­ba­by’s’ zeventig zijn, worstelen ze nog steeds met het koloniale verleden van hun ouders. In de podcast Reis van de Ranchi voor NTR en NPO Radio 1 vertelt Joost hun verhaal en volgt hij his­to­ri­cus Esther Captain, die in opdracht van de Ne­der­land­se overheid de officiële ge­schie­de­nis probeert te (her)schrijven: is een beladen verleden ooit in het juiste per­spec­tief te plaatsen? Verwacht: maart 2022.

/4648.jpg
dinsdag 15 december 2020

Interactief

WE ARE DATA - Mirror Cube

Kunnen computers meten hoe jij je voelt en waar je bang voor bent?
Stap de WE ARE DATA MIRROR CUBE binnen en ontdek het. De cube is een interactieve installatie speciaal ontwikkeld voor de langlopende  tentoonstelling ‘Künstliche Intelligenz’ in het Technische Museum in Wenen. De CUBE leert van alles van je, zonder dat jij het in de gaten hebt. Wil je al die data ook kwijt? 

/4502.jpg
zaterdag 16 mei 2020

Podcast

Lopendebandwerk

Honderdduizenden mensen in Nederland doen achter de lopende band werk waar weinigen jaloers op zijn. Hoe is het om geleefd te worden door machines en de klok? De podcast Lopendebandwerk voor VPRO en NPO Radio 1 brengt een muzikale ode aan de werkende mens met speciale soundtracks gebaseerd op geluiden van de werkvloer. Met o.a. Spinvis, K-ubus (Opgezwolle, Rico & Sticks), Slagwerk Den Haag, Lucky Fonz III en Klangstof. 

/4490.jpg
woensdag 18 december 2019

Podcast

De Man en de Maan

Wie naar de maan wil, moet tegenwoordig in China zijn. Maar samenwerken met de Chinese ruimtevaartorganisatie blijkt niet zonder risico. Dat merkt sterrenkundige Marc Klein Wolt in de nieuwe podcast voor NTR en NPO Radio 1 ‘De man en de maan’.

/4446.jpg
woensdag 11 december 2019

Pop-up museum + workshops

HOW TO SURVIVE A DEMOCRACY

Voor even leek democratie in Europa vanzelfsprekend, maar de laatste jaren staat het systeem steeds meer onder druk. In het reizende How to Survive a Democracy Pop-up Museum kijken we terug naar het recente dictatoriale verleden van Europa en onderzoeken we samen met jou in het Democratielaboratorium aan de hand van prikkelende games de waarde van de democratie van vandaag. Het museum is onderdeel van het Iron Curtain Project en is te boeken voor evenementen en festivals.

/4318.jpg
zaterdag 1 juni 2019

Interactief / game / workshops

ACT for Liberty

Wat betekent vrijheid vandaag de dag? Nemen we het gewoon voor lief of is het iets waar we voor zouden moeten vechten? Samen met MasterPeace organiseert Autres Directions Act for Liberty.

/3978.jpg
donderdag 8 maart 2018

Pop-up Museum

WHAT IF!? De geest van '68 vandaag de dag

1968 was een iconisch jaar, waarin mensen van over de hele wereld in opstand kwamen tegen het gezag. De verbeelding kwam aan de macht en vastberaden begonnen burgers op de deuren van de autoriteiten te bonken. Ze wilden vrijheid, gelijkheid en meer invloed. Vijftig jaar later staan de waarden waarvoor toen gestreden werd onder druk. In een nieuw pop-up museum verbindt het Iron Curtain Project het verleden aan het heden: waar is ‘de geest van 1968’ nu nog te vinden?

/3541.jpg
vrijdag 21 oktober 2016

Pop-up museum + workshops

I'm So Angry! (I made a sign)

Het I'm So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum is een reizende expositie over roemruchte revoltes en revoluties die de geschiedenis van Europa mede bepaalden. Via persoonlijke verhalen van deelnemers roepen we de vraag op: waar zijn Europeanen nu zo boos over en zijn ze bereid om te strijden voor hun idealen? Het museum reist onder andere naar Hongarije, Estland, Roemenië en Nederland.

/3374.png
zaterdag 18 juni 2016

Multimedia

Terugkeer van het Prikkeldraad

De prikkeldraadhekken zijn terug in het hart van Europa na afwezigheid van 26 jaar. Hongarije haalde in 1989 als eerste het IJzeren Gordijn neer en richtte afgelopen zomer als eerste een nieuw gordijn weer op. Ditmaal geen hek om het eigen volk binnen te houden, maar om vluchtelingen buiten te houden. Twee mannen aan de grenslinie getuigen van oude en nieuwe hekken in Europa – en tonen ons het prikkeldraad in ons hoofd. Het verhaal is onderdeel van het Iron Curtain Project.

/3300.png
vrijdag 1 januari 2016

Interactieve installatie

WE ARE DATA - MIRROR ROOM

Wat geven wij bewust en onbewust van onszelf bloot en willen wij dat deze persoonlijke gegevens bekend worden? Hoe diep in ons privédomein mag technologie komen?


De reizende installatie WE ARE DATA MIRROR ROOM laat jou ervaren hoe het voelt om 'data te worden’ en geeft je de keuze: welke gegevens hou je voor jezelf en welke wil je delen?

/2698.jpg
woensdag 1 oktober 2014

Online publicaties & offline evenementen

Iron Curtain Project

De geschiedenis verandert niet elke dag, maar op 9 november 1989 wel. De Berlijnse Muur viel en in heel Oost-Europa braken revoluties uit. Nu zou de hele wereld democratisch, liberaal, rijk en gelukkig worden. Althans, dat was wat ons verteld werd.

/3159.jpg
zaterdag 15 februari 2014

Boek & presentatie

Ministerraad op vrijdag - persoonlijke herinneringen aan het kabinet-Den Uyl

Het dagboek van oud-minister van wetenschapsbeleid Boy Trip gecombineerd met interviews met de nog levende oud-ministers van dit kabinet: Dries van Agt, Jos van Kemenade, Ruud Lubbers, Jan Pronk, Bram Stemerdink en Tjerk Westerterp en met de twee prominente staatssecretarissen Marcel van Dam en Laurens Jan Brinkhorst.

/3370.png
vrijdag 1 november 2013

Platform & website-systeem

KRITT voor journalisten

Zelf je website maken is lastig en veel werk. Een eigen website laten maken is voor de meeste journalisten te duur. En hoe makkelijk is het dan om zelf nieuwe artikelen te publiceren? En hoe werkt het dan met video? Kritt is de mooie en betaalbare oplossing!

/3158.jpg
woensdag 19 juni 2013

Boek & Presentatie

Jean Paul Franssens - leven, werk en vrienden

Op 19 juni 2013 is het tien jaar geleden dat schrijver, dichter, schilder en operaregisseur Jean-Paul Franssens overleed. Te zijner ere verscheen het boek: Jean-Paul Franssens. Een boek over zijn leven, werk en vrienden.

/3149.jpg
vrijdag 25 januari 2013

Lettertype, boek & presentatie

Symboolpolitiek

Het boek is een letterproef van het nieuwe lettertype Zinnebeeld, ontworpen door de letterontwerpers van Geen Bitter. In het boek staan 37 bijdragen van o.a. Daniël Dee, Arjo Klamer, Wim Crouwel, Pieter van Os, Ester Naomi Perquin, Martijn Engelbregt, de fictieve personages Henk en Ingrid en vele andere dichters, schrijvers, kunstenaars en journalisten. Zij beschrijven hun kijk op het thema symboolpolitiek.

/3128.jpg
zaterdag 18 februari 2012

Fotoboek, expositie & presentatie

Mountains in My Backyard

Wat missen wij in het drukbevolkte, volgebouwde en carrièregerichte Europa? Duitse fotografe Anneke Hymmen en Nederlandse journaliste Neeltje Bollen portretteerde jonge Europeanen die naar Canada emigreerden en de ruimte om hen heen.

/3092.jpg
zondag 27 september 2009

Dichtbundel & presentatie

EnS - een mensenleven in 80 sonnetten

In deze dichtbundel beschrijft Erik Akkermans in tachtig sonnetten één mensenleven. Acht ontwerpers van verschillende generaties gaven de gedichten vorm tot een bijzondere bundel.

Toon meer berichten