Artikelen in 'Projecten' - X
/4648.jpg
dinsdag 15 december 2020

WE ARE DATA - Mirror Cube

Interactieve Installatie

In het publieke debat spelen het meten en opslaan van persoonlijke gegevens (data) en de daaruit voortkomende vragen over veiligheid en privacy een steeds grotere rol. Dit onderwerp zal in de nabije toekomst alleen maar belangrijker worden aangezien er steeds meer en betere techniek ontwikkeld wordt om onze persoonlijke data te meten en te gebruiken.

/4502.jpg
zaterdag 16 mei 2020

Podcastserie VPRO

Lopendebandwerk

Hoe is het om geleefd te worden door machines en de klok? Honderdduizenden mensen in Nederland doen achter de lopende band werk waar weinigen jaloers op zijn. Onze nieuwe vierdelige podcast-serie Lopendebandwerk brengt een muzikale ode aan de werkende mens die achter de schermen de consumptiemaatschappij mogelijk maakt. Speciaal voor deze podcast maken Spinvis, K-ubus (beroemd van Opgezwolle, Rico & Sticks), Slagwerk Den Haag en Sofie Winterson de soundtracks, waarvoor ze ter inpiratie meelopen in de fabriekshallen.

/4486.jpg
vrijdag 13 maart 2020

Podcastserie

Buiten de muren

Henry zat al tweemaal vast voor moord en Bram stal voor de zoveelste keer een zakje snoep. Podcastmaker Marjolein Knol volgt de gedetineerden een jaar na hun vrijlating. Waarom is het zo moeilijk om op het rechte pad te blijven? Voor de NTR en NPO Radio 1 maken we deze verhalende podcastserie. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het NPO-fonds. Verwacht in 2021. (Foto: Harry Cock)

/4490.jpg
woensdag 18 december 2019

Podcastserie

De Man en de Maan

Wie naar de maan wil, moet tegenwoordig in China zijn. Maar samenwerken met de Chinese ruimtevaartorganisatie blijkt niet zonder risico. Dat merkt sterrenkundige Marc Klein Wolt in de nieuwe podcast van de NTR ‘De man en de maan’.

/4445.jpg
woensdag 11 december 2019

6 t/m 9 december Maastricht

Hoe overleven we de democratie in Maastricht

Hoe overleven we de democratie? Of beter gezegd: hoe overleeft de democratie ons? Dertig jaar na de val van de laatste dictaturen van Europa presenteren het Iron Curtain Project & Studio Europa tijdens de Maastricht Europe Days op de Markt het How to Survive a Democracy

Pop-up Museum.

/4446.jpg
woensdag 11 december 2019

HOW TO SURVIVE A DEMOCRACY pop-up museum

Hoe overleeft de democratie ons?


Voor even leek democratie in Europa vanzelfsprekend, maar de laatste jaren staat het systeem steeds meer onder druk. In het reizende How to Survive a Democracy Pop-up Museum kijken we terug naar het recente dictatoriale verleden van Europa en onderzoeken we samen met jou in het Democratielaboratorium aan de hand van prikkelende games de waarde van de democratie van vandaag. Wil je het museum ook op jouw evenement of locatie tonen, dan kan dat.

/4406.jpg
maandag 28 oktober 2019

mini-festival in De Balie

The Fall of the Wall

Natúúrlijk is er reden voor feest: 9 november is het precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel en daarmee het einde van het IJzeren Gordijn markeerde. Vier dit groots met ons tijdens het Fall of the Wall Minifestival in de Balie in Amsterdam! Na het feest staat ook de onvermijdelijke kater op het programma. The morning after buigen we ons over de stand van de democratie in Europa.

/4318.jpg
zaterdag 1 juni 2019

Wat betekent vrijheid vandaag de dag?

ACT for Liberty

Wat betekent vrijheid vandaag de dag? Nemen we het gewoon voor lief of is het iets waar we voor zouden moeten vechten? Samen met MasterPeace organiseert Autres Directions Act for Liberty.

/3978.jpg
donderdag 8 maart 2018

WHAT IF!? pop-up Museum

De geest van '68, vandaag

1968 was een iconisch jaar, waarin mensen van over de hele wereld in opstand kwamen tegen het gezag. De verbeelding kwam aan de macht en vastberaden begonnen burgers op de deuren van de autoriteiten te bonken. Ze wilden vrijheid, gelijkheid en meer invloed. Vijftig jaar later staan de waarden waarvoor toen gestreden werd onder druk. In een nieuw pop-up museum verbindt het Iron Curtain Project het verleden aan het heden: waar is ‘de geest van 1968’ nu nog te vinden?

/3984.jpg
donderdag 8 maart 2018

Debat over 'De Waarheid' in een gepolariseerd landschap

Het Grote Poolse Media Debat in Warschau

Precies vijftig jaar nadat Poolse studenten een protestmars hielden tegen het communistisch regime vanwege censuur – een ongekende actie in die tijd – openen we in NOWY TEATR in Warschau ons nieuwe WHAT IF!? Pop-up Museum over het revolutionaire jaar 1968. Ter gelegenheid van de opening van het pop-up museum organiseren we het Grote Poolse Media Debat. En dat is hard nodig.

/3541.jpg
vrijdag 21 oktober 2016

Iron Curtain Project

I'm So Angry! (I made a sign) pop-up museum

Het I'm So Angry (I Made a Sign) Pop-up Museum is een reizende expositie over roemruchte revoltes en revoluties die de geschiedenis van Europa mede bepaalden. Via persoonlijke verhalen van deelnemers roepen we de vraag op: waar zijn Europeanen nu zo boos over en zijn ze bereid om te strijden voor hun idealen? Het museum reist onder andere naar Hongarije, Estland, Roemenië en Nederland.

/3300.png
vrijdag 1 januari 2016

Interactieve installatie

WE ARE DATA - MIRROR ROOM

Wat geven wij bewust en onbewust van onszelf bloot en willen wij dat deze persoonlijke gegevens bekend worden? Hoe diep in ons privédomein mag technologie komen?


De reizende installatie WE ARE DATA MIRROR ROOM laat jou ervaren hoe het voelt om 'data te worden’ en geeft je de keuze: welke gegevens hou je voor jezelf en welke wil je delen?

/2698.jpg
woensdag 1 oktober 2014

Online publicaties & offline evenementen

Iron Curtain Project

De geschiedenis verandert niet elke dag, maar op 9 november 1989 wel. De Berlijnse Muur viel en in heel Oost-Europa braken revoluties uit. Nu zou de hele wereld democratisch, liberaal, rijk en gelukkig worden. Althans, dat was wat ons verteld werd.

/3159.jpg
zaterdag 15 februari 2014

Boek & presentatie

Ministerraad op vrijdag - persoonlijke herinneringen aan het kabinet-Den Uyl

Het dagboek van oud-minister van wetenschapsbeleid Boy Trip gecombineerd met interviews met de nog levende oud-ministers van dit kabinet: Dries van Agt, Jos van Kemenade, Ruud Lubbers, Jan Pronk, Bram Stemerdink en Tjerk Westerterp en met de twee prominente staatssecretarissen Marcel van Dam en Laurens Jan Brinkhorst.

/3370.png
vrijdag 1 november 2013

Platform & website-systeem

KRITT voor journalisten

Zelf je website maken is lastig en veel werk. Een eigen website laten maken is voor de meeste journalisten te duur. En hoe makkelijk is het dan om zelf nieuwe artikelen te publiceren? En hoe werkt het dan met video? Kritt is de mooie en betaalbare oplossing!

/3158.jpg
woensdag 19 juni 2013

Boek & Presentatie

Jean Paul Franssens - leven, werk en vrienden

Op 19 juni 2013 is het tien jaar geleden dat schrijver, dichter, schilder en operaregisseur Jean-Paul Franssens overleed. Te zijner ere verscheen het boek: Jean-Paul Franssens. Een boek over zijn leven, werk en vrienden.

/3149.jpg
vrijdag 25 januari 2013

Lettertype, boek & presentatie

Symboolpolitiek

Het boek is een letterproef van het nieuwe lettertype Zinnebeeld, ontworpen door de letterontwerpers van Geen Bitter. In het boek staan 37 bijdragen van o.a. Daniël Dee, Arjo Klamer, Wim Crouwel, Pieter van Os, Ester Naomi Perquin, Martijn Engelbregt, de fictieve personages Henk en Ingrid en vele andere dichters, schrijvers, kunstenaars en journalisten. Zij beschrijven hun kijk op het thema symboolpolitiek.

/3128.jpg
zaterdag 18 februari 2012

Fotoboek, expositie & presentatie

Mountains in My Backyard

Wat missen wij in het drukbevolkte, volgebouwde en carrièregerichte Europa? Duitse fotografe Anneke Hymmen en Nederlandse journaliste Neeltje Bollen portretteerde jonge Europeanen die naar Canada emigreerden en de ruimte om hen heen.

/3092.jpg
zondag 27 september 2009

Dichtbundel & presentatie

EnS - een mensenleven in 80 sonnetten

In deze dichtbundel beschrijft Erik Akkermans in tachtig sonnetten één mensenleven. Acht ontwerpers van verschillende generaties gaven de gedichten vorm tot een bijzondere bundel.

/3077.jpg
maandag 4 september 2006

Fotoboek

01. The Girlfriend, 02. The Popstar

In 'The Girlfriend' laat fotografe Antje Peters een stereotype van de vriendin / partner zien. In 'The Popstar' brengt zij het hedendaags ideaal van popsterren in beeld.

Toon meer berichten