donderdag 5 juni 2014 /

Boekpresentatie - 19 juni 2014 Zuiderkerk amsterdam

Jean Paul Franssens ? leven, werk en vrienden

Overdag sloot schrijver, dichter, schilder en librettist Jean-Paul Franssens (1938-2003) zich op in zijn atelier, maar ’s avonds was hij het flamboyante middelpunt van de Amsterdamse kunstwereld. Hij stond bekend als bon vivant en groot verteller; niet zomaar vervulde hij regelmatig een hoofdrol in de tekeningen van Peter van Straaten.

Op 19 juni 2013 is het tien jaar geleden dat Jean-Paul Franssens overleed.Ter gelegenheid hiervan verschijnt op die datum Jean-Paul Franssens: leven, werk en vrienden. Dit boek vertelt zijn markante leven aan de hand van autobiografische fragmenten uit zijn literaire oeuvre zoals Zuiderkerkhof 1 en De Wisselwachter. Een selectie uit honderden feeërieke schilderijen en tekeningen toont zijn beeldend werk. En in het laatste deel komen zijn vrienden aan het woord, met bijdragen van onder meer Remco Campert, Johannes van Dam, Elma Drayer, Henk Hofland, A.F.Th. van der Heijden, Connie Palmen, Jean Pierre Rawie en Jan Siebelink.

 

U bent van harte welkom bij de boekpresentatie op 19 juni van 17.00 tot 19.00 uur in ‘zijn’ Zuiderkerk. Er zal een korte film vertoond worden over Jean-Paul Franssens en acteurs Daniël Bossevain en Margo Dames declameren een aantal gedichten. De boekpresentatie vormt tegelijk de opening van de overzichtstentoonstelling in de Zuiderkerk van het beeldend werk van Jean-Paul Franssens. De tentoonstelling is daar te zien tot en met 23 juni.

 

U kunt het boek via deze website bestellen voor € 39,50 inclusief verzendkosten.

 

Boekpresentatie en opening tentoonstelling 19 juni, 17.00 – 19.00 uur.
De tentoonstelling is te zien van 20 t/m 23 juni, dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur.
In de Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, Amsterdam.