donderdag 1 januari 2015 /

Nieuw project

WE ARE DATA

Wij zijn data. Wat geven wij bewust of onbewust van onszelf bloot en willen wij dat deze persoonlijke gegevens bekend worden? Hoe diep in ons privédomein mag technologie komen? Wat vinden we prettig, wat vinden we intimiderend en waar ligt voor ons de grens? De reizende installatie WE ARE DATA laat jou ervaren hoe je data wordt om je vervolgens voor een keuze te stellen: welke persoonlijke data wil je dat jouw eigendom blijft?

 

Het fenomeen Data is zo abstract dat mensen zich afsluiten voor de vraag wat het voor hen persoonlijk kan betekenen. Door de bezoeker te laten ervaren hoe het voelt om data te worden en hen hiermee te confronteren ontstaat er, hopelijk, begrip voor deze ontwikkeling.

De WE ARE DATA installatie bouwt met behulp van technieken als de FaceReader, Eye Tracking, Remote PhotoPlethysmography Technology en diverse sensoren bewust, maar vooral onbewust, een persoonlijk profiel op. Door bezoekers met deze gegevens te confronteren ontstaat er bewustzijn over de nauwkeurigheid waarmee machines onze emoties en gevoelens kunnen registreren. Het is aan jou: breng je het persoonlijk profiel naar buiten of hou je het voor jezelf?

 

Vanaf april 2016 zal de installatie een tour maken en onderdeel zijn van verschillende festivals en congressen in Nederland en België.