dinsdag 15 december 2020 /

Interactieve installatie

WE ARE DATA - Mirror Cube

Kunnen computers meten hoe jij je voelt en waar je bang voor bent?
Stap de WE ARE DATA MIRROR CUBE binnen en ontdek het. De cube is een interactieve installatie speciaal ontwikkeld voor de langlopende tentoonstelling ‘Künstliche Intelligenz’ in het Technische Museum in Wenen. De CUBE leert van alles van je, zonder dat jij het in de gaten hebt. Wil je al die data ook kwijt?

 

In het publieke debat spelen het meten en opslaan van persoonlijke gegevens (data) en de daaruit voortkomende vragen over veiligheid en privacy een steeds grotere rol. Dit onderwerp zal in de nabije toekomst alleen maar belangrijker worden aangezien er steeds meer en betere techniek ontwikkeld wordt. Met het project WE ARE DATA, bestaande uit de reizende Mirror Room en de Cube, maken we het abstracte thema heel tastbaar.

 

De Cube is geopend in december 2020 in het Technische Museum in Wenen en blijft daar nog staan tot eind 2022. Hier meer info over het project. 

 

 

WE ARE DATA CUBE is een initiatief van Tijl Akkermans, Hester Swaving, Thomas Blom in samenwerking met Hans Jansen en Vicar Vision. In samenwerking met Tinker Imagineers en Aldus' producties.